Прахообразна пудра Catrice Glow Illusion

Покривност и Завършек: Glow Illusion на Catrice е изключително лека, прахообразна пудра. На опаковката пише, че може да се използва като завършек на грима или самостоятелно върху лицето. Ако трябва да съм честна, последното според мен е приложимо само ако сте на 16 или имате перфектна кожа. Т.е. покривността е лека. Но пък нанесена върху фон дьо тен дава наистина много красив и нежен перлен завършек, като в същото време матира. Кожата придобива мек блясък и това за мен е едно от най-добрите й предимства.

Имам комбиниран тип кожа с омазняване в Т-зоната. В този смисъл за мен е важно пудрата да успява да матира за повече време тоя невероятен вътрешен блясък, който напира да се изяви. Glow Illusion на Catrice се справи за интервала от 4-5 часа, което отново подчертавам – за мен, е средна издръжливост.

Пудрата би трябвало да е подходяща и за “изпичане” на грима, но поне при мен това не сработи. Дори и при по-стабилно нанасяне на клепача, само след час пак се появяват характерните събирания на фон дьо тен/коректор в гънките на горния и долния клепач. Тук е моментът да уточня, че в сайта пише, че за подобен ефект трябва да се нанесе, да се изчака 3 минути и да се махне излишното количество. Честно, аз не си представям да стоя 3 минути със затворени очи. Имам предвид, кой има толкова време сутрин?! Но предполагам, ако така и така се отдавате на сутрешна медитация, може да комбинирате нещата и ще се радвам да споделите дали в този случай успява да постигне този ефект на “изпичане”.

Цвят: Според опаковката пудрата е полупрозрачна, предлага се в един “цвят” и е подходяща за всякакъв тен. За съжаление тук мога да дам мнение дали е така, след няколко месеца и поне две летни почивки, в които да добия достатъчно екваториален загар. Така че първо ще трябва да се отиде на почивка. В името на доброто ревю, разбира се. И все пак – факт е, че не изглежда бледа или направо бяла, дори с по-стабилно нанасяне. Т.е. запазва си прозрачния ефект, като в същото време покривността леко се увеличава с броя нанасяния. Точка и за това.

Нанасяне: С прахообразните пудри имам love-hate relationship. От една страна, никак не ми допада това, че хвърчи пудра навсякъде, винаги остава продукт по винта на капачето и въобще като цяло е много разхвърляна гледка. От друга страна обаче, изключително много ми харесва лесното и меко нанасяне, контролът върху количеството и крайният ефект за лекота. Пудрата на Catrice получава точки и по двата параграфа – лесното и приятно нанасяне срещу илзлишното количество пудра навсякъде.

Опаковка: Въпреки акцентите в любимото розово злато, за съжаление не смятам, че опаковката е една от силните страни. Направена е от пластмаса, което кара продукта да изглежда евтин. А предвид качествата му, смятам че в случая му прави лоша реклама. И да, разбира се, че съдържанието и вътрешната красота са по-важни, но за да се стигне до тоя момент на опознаване първо трябва да се купи. А, както казах, опаковката в случая и поне според мен, не помага.

Заключение: Харесва ми перленият лек завършек, който придава на лицето. Парадоксално, това е и отрицателната черта на продукта – леката покривност просто не е най-подходящата за мен през по-студените месеци. Все пак, като изключим индивидуалните специфики на кожата ми и предвид цената (и това какво може да получим срещу нея)  – ми харесва и ще продължавам да я ползвам.

DSC_0056-.jpg


*Продуктът ми е предоставен от PR, но мнението е изцяло мое.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s