Избягвам да пиша ревюта за козметика по няколко доста оснавателни причини.

Не смятам, че съм достатъчно компетентна по въпроса, не съм сигурна дали давам полезни насоки и вероятността да поднеса скучна информация, е доста голяма.

Когато обаче попадна на толкова хубав продукт, ми се иска да го запозная с повече хора. Разбира се, “хубав” е наистина относително понятие и варира буквално от човек до човек.

Фон дьо тенът за мен е един от най-важните продукти, когато става въпрос за грим, дори и ежедневен такъв. Той е базата, която кара или лицето да изглежда свежо, или пък причината някой да ви пита със загриженост “Какво ти се е случило?!”

Дали ще се наслоява в малките бръчици на клепача, ще промени цвета си през деня или просто ще придаде още по-неравномерен тен и ще избледнее – има толкова причини един ФДТ да не е добър, че в някакъв момент често се примиряваме и просто избираме по-малкото зло според бюджета.

И след тази обширна встъпителна реч, нека преминем към ревюто на един доста по-различен ФДТ, който за мен има пооочти магични свойства.

Фон дьо тен Diorskin Nude Air Serum

DSC_0463.jpg

Моята кожа е нормална към комбинирана. Основният ми проблем при избора на ФДТ е лъщенето на Т-зоната след няколко часа. Тъй като нямам други проблеми (акне, белези, петна и тн), за мен лично това е и горе-долу основният ориентир доколко един ФДТ или пудра са подходящи. Споделям тази иначе скучна подробност, защото един продукт може да е подходящ за мен и изключително неподходящ за вас или обратното. Типът кожа в известен смисъл е ориентир да прецените доколко следващите насоки ще са ви полезни.

Покривност и завършек: Фон дьо тенът е с лека до средна покривност. Използван самостоятелно (без пудра например) според мен е изключително подходящ за лятото и въобще по-топлите месеци. През зимата, лично аз предпочитам нещо малко по-покривно. Завършекът му е кадифен – нито матов, нито блестящ, и придава здрав и свеж вид на лицето.

Макар че покривността му е сравнително лека, напълно достатъчно е за лицето да придобие равномерен и естествен тен (на мен са ми достатъчни една, максимум две дози от апликатора, като винаги нанасям и на шията). И като казвам естествен – това е едно от многото неща, които толкова ми харесаха в този ФДТ. Няма лъщене, няма изкуствено туширан и матов завършек тип маска, не оксидира (не оранжавенее) дори след цял ден носене. Усещането е за равномерен тен и фин, сатенен завършек.

Първият път, когато го нанесох, бях спала само няколко часа и честно, изглеждах като първокласник в грипен сезон. След като го сложих, придобих толкова свеж вид, че чак леко приповдигнато се усмихнах на огледалато. Въпреки че не съм привърженик само на ФДТ, без каквито и да е други продукти (бронзант, руж или контур), този бих го носила с удоволствие и напълно самостоятелно.

Аромат и текстура: Ароматът е едно от малкото неща, които не ми допаднаха особено. За съжаление не мога да го сравня с нищо, но е далеч от обикновено изисканите и по-парфюмирани алтернативи. Бързо избледнява обаче, така че не се налага дълго да му свиквате.

Diorskin Nude Air се води флуид и е точно такъв. За мен беше много приятна изненада, че въпреки доста течната си формула, има толкова добра покривност.

Опаковка: Сега ще ви призная нещо, с което никак не се гордея – когато избирам козметика, за мен е от изключително значение опаковката. До толкова, че съм склонна да избера по-малко качествения продукт, ако ми харесва повече как изглежда. За щастие, не съдя нито книгите, нито хората на същия принцип, но за козметиката се оказва, че съм безсилна.

В този смисъл, си беше направо любов от пръв поглед – толкова красива, нежна и елегантна опаковка, която в съчетание с пудрата от същата серия са си направо радост за очите.

Цвят: Този, който поръчах аз е 023 Peach. Да, поръчах. По интернет 😀 Без предварително да съм тествала мостри и направо си е като козметичен хазарт 😀  Но за моя най-приятна изненада се оказа, че цветът ми пасва точно. Кожата ми е доста светла. Всъщност е толкова бледа, че баща ми често ме пита “Болна ли си?” като ме види без грим, така че както разбирате, 023 Peach е от по-светлите тонове. Има много красив и нежен леко розов подтон, който на моят сивкав тен придава свеж вид.

Заключение: Въпреки средната си покривност, изравнява тена и придава мек сатенен завършек. Издържа цял ден и дори използван самостоятелно е достатъчен, за да се погледнете с усмивка в огледалото. Ароматът му не е от най-приятните, но пък бързо изветрява. Опаковката е истинско бижу.

Бих ли си го купила отново? Ако го бях взела в по-топъл сезон, отговорът ми щеше да е категорично да. Тъй като го използвам сега, през зимата, когато предпочитам по-плътна покривност, не бях така убедена. Това обаче рязко се промени след като използвах и пудрата от същата серия. В комбинация с фон дьо тена мисля че са ми новата любима двойка и към този момент не бих ги сменила.

DSC_0464

One thought on “Фон дьо тен Diorskin Nude Air Serum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s